حتما تا به حال شنیدهاید که دامپروری و کشاورزی اغلب بهعنوان عواملی مهم در ایجاد تغییرات آب و هوایی مطرح میشوند و روی گرمشدن هوا و محیطزیست تاثیر منفی میگذارند. از طرف دیگر جمعیت انسانها روی کرهی زمین از مرز 8 میلیارد نفر عبور کرده بنابراین اهمیت کشاورزی پایدار بسیار پررنگتر از قبل شدهاست.
نقش دامپزشکان در اینرابطه حائز اهمیت است. دامپزشکان گله به عنوان مشاوران قابل اعتماد برای پشتیبانی از تابآوری و پایداری فعالیتهای دامپروری مطرح هستند. در این راستا شرکتهای VetSustain و VetSalus از محصول جدید خود، که برای دامپزشکان مزرعه طراحی شدهاست، در طی برگزاری کنگرهی انجمن دامپزشکی گاوهای شیری بریتانیا، رونمایی خواهندکرد.
با توجهبه نفوذی که دامپزشک گله میتواند داشته باشد، یکی از راههای متقاعدکردن دامداران برای تولیدات دوستدار محیط زیست و ایجاد پایداری در صنعت، از طریق مشاورهی دامپزشکان میسر است. دیوید بلک مدیرعامل شرکت VetSalus در این رابطه خاطر نشان کرده، پس از درخواست همکاران دامپزشک در مورد ایجاد یک منبع با دسترسی ساده برای توانمندسازی آنها در بارهی بحث پیرامون تولید غذا و دامپروری پایدار، شرکت تصمیم به ارائهی خدماتی با این موضوع گرفتهاست. با استفاده از این منبع اطلاعاتی به دامپزشک کمک میشود که گفتوگوی خود با دامدار را موثرتر کرده و از ایجاد دوقطبی در بحث جلوگیری شود.
اد بیلی مدیر شرکت VetSustain دربارهی کشاورزی و دامپروری پایدار میگوید، تولید غذا و دامپروری پایدار و تابآور مفهومی ظریف و پیچیده است، که زوایای مختلف و بعضا متضادی دارد. یک دامپزشک نباید برای هدایتکردن یک گفتوگو در اینباره اذیت شود. در واقع سرگردانبودن دامپزشک برای آگاهی در این رابطه، ناراحتکننده است و شرکتهای اینچنینی برای آگاهیرسانی به دامپزشکان باید وارد میدان شوند. این منبع که توسط این دو شرکت معرفی شدهاست بهعنوان نقطهی شروعی برای کمک به چالشها و راهحلها در زمینهی مشاورهی دامپزشکان به دامداران برای توسعهی پایدار است.
در کنگرهی امسال BCVA هانا دیویس دامپزشک مشاور پروژه، در شرکت VetSustain در کارگاهی با عنوان ” برنامهریزی برای آیندهای پایدارتر” در بارهی این محصول صحبت خواهدکرد.
برای اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید به وبسایت شرکتهای vetSustain و VetSalus در لینکهای زیر مراجعه کنید.
منبع:
https://www.veterinary-practice.com/2023/a-veterinary-approach-to-sustainable-food-and-farming