دنیا نشان داد که میتوان انتشار گازهای گلخانهای را تا 50% در برخی مناطق خاص مثل ایالات متحده و برزیل کاهش داد. مطالعه « کاهش در تاثیرات آب و هوایی پرورش گاو گوشتی: ترکیبی از ارزیابی چرخه زندگی در بین سیستمهای مدیریتی در مناطق مختلف جهان» در پنجم آوریل (16 فروردین) در مجله زیست شناسی تغییرات جهانی (Global Change Biology) منتشر شد.
استادیار دنیل کوزاک رهبری تیم تحقیاتی، که اعضای آن در حدود 300 سیستم پرورش گاو شیری را در سرتاسر آسیا، استرالیا، برزیل، کانادا، آمریکای لاتین و ایالات متحده آنالیز کردهاند را بر عهده داشت. تصویر: کالج منابع طبیعی وارنر
این تیم تحقیقاتی که توسط دانشگاه ایالتی کلورادو رهبری شدند، دریافتند که استفاده گسترده از شیوههای بهبود مدیریت گاوداری در دو منطقه مشخص پرورش گاو گوشتی منجبر به کاهش قابل توجه انتشار گازهای گلخانهای میشود که شامل افزایش بازدهی تولید گوشت بیشتر به ازای هر واحد منتشر شده از گازهای گلخانه ای (پرورش گاهای بزرگتر با سرعت بیشتر) و بهبود استراتژیهای مدیریت زمین برای افزایش و تجزیه کربن گیاهان در زمین های چرا میباشد.
در مقیاس جهانی، گاوها مسئول تولید 78% گازهای گلخانهای منتشر شده توسط دامهای اهلی میباشند. با این حال به گفته نویسنده اصلی دنیل کوزاک، استادیار دپارتمان علوم و پایداری اکوسیستم در دانشگاه ایالتی کلورادو، راهکارهای مدیریتی شناخته شدهای وجود دارند که اگر به طور گسترده اعمال شوند، میتوانند باعث کاهش، و نه حذف کامل، ردپای صنعت گاو گوشتی در تغییرات آب و هوایی شوند.
به طور کلی، تیم تحقیقاتی دریافتند که 46% از کاهش در میزان خالص انتشار گازهای گلخانهای به ازای هر واحد گاو گوشتی در مراکزی حاصل شد که از استراتژیهای مدیریت تجزیه کربن در مراتع استفاده کرده بودند، این استراتژیهای شامل اصلاح مواد معدنی خاک و بازیابی درختان و جنگلها و پوششهای گیاهی تخریب شده است. به علاوه محققان دریافتند به طور کلی 8% کاهش در میزان خالص گازهای گلخانهای در مناطقی که از استراتژیهای بهبود بازدهی رشد استفاده کرده بودند مشاهده شد و تنها در 2% مطالعات این گروه میزان انتشار گازهای گلخانهای به صفر رسیدند.
به گفته کوزاک «آنالیزهای ما نشان داده است که ما میتوانیم کارآیی و پایداری مزارع پرورش گاو گوشتی را بهبود ببخشیم که این بهبود تاثیر قابل توجهی در کاهش اثرات صنعت بر آب و هوا دارد». وی که دستیار تحقیقات در موسسه مطالعات گرمسیری اسمیتسونیان در پاناما نیز است در ادامه افزود «ما هیچگاه نمیتوانیم میزان انتشار گازهای گلخانهای را به صفر خالص بدون نوآوریها و استراتژیهای بیشتر و فراتر از مدیریت زمین و افزایش بازدهی رشد، برسیم. درمقیاس جهانی، جای زیادی برای پیشرفت در این زمینه وجود دارد.»
آنالیز جهانی
این مطالعه مقایسه 292 سیستم پرورش گاو گوشتی «بهبود یافته» و «سنتی» در آسیا، استرالیا، برزیل، آمریکای لاتین و آمریکا را مقایسه کرده است. آنالیزها نشان دادند که مزارع گاو گوشتی برزیلی بیشترین پتانسیل را در جهت کاهش انتشار گازهای گلخانهای دارند.
در بررسی مطالعات محققان دریافتند که 57% از گازهای گلخانهای منتشر شده در اثر بهبود استراتژیهای مدیریتی تجزیه کربن و افزایش بازده رشد در برزیل کاهش یافتهاند. استراتژیهای خاص شامل بهبود کیفیت خوراک، انتخاب نژادی بهتر و بهبود مدیریت کود بوده است.
بزرگترین اثر در مدیریت یک پارچه مزارع که شامل طرحهای چرخشی در چراگاهها، اضافه کردن کمپوست به خاک، بازسازی مناطق تخریب شده و کشت انتخابی گیاهان علوفهای که برای تجزیه کربن خاک پرورش یافتهاند، مشاهده شده است.
به گفته آماندا کوردیرو، نویسنده همکار و دانشجوی تحصیلات تکمیلی دانشگاه ایالتی کلورادو «کشور من برزیل دارای بیش از 52 میلیون هکتار، بزرگتر از ایالت کالیفرنیا، چراگاه تخریب شده است. اگر هدف ما بازسازی مراتع چِرا در مقیاسهای بزرگتر، اجرای سیستمهای زراعی- جنگلی و ایجاد سازگاری در استراتژیهای مدیریتی گوناگون محلی در پرورش گاو باشد، برزیل میتواند بطور چشمگیری میزان انتشار کربن دیاکسید خود را کاهش دهد.»
محققان آمریکایی دریافتند که استراتژیهای تجزیه کربن مثل مدیریت یکپارچه مزارع و چِرای چرخشی فشرده، میزان گازهای گلخانه منتشر شده از گاو گوشتی را تا بیش از 100% (رسیدن به انتشار صفر خالص) در برخی سیستمهای چرا، کاهش دهد. اما در مطالعاتی که در آمریکا انجام شده، استراتژیهای افزایش بازدهی تا این میزان موفقیتآمیز نبودند، دلیل آن احتمالا استفاده زیاد از این استراتژیها در منطقه درحال حاضر میباشد.
کلر کازانسکی، نویسنده همکار و دانشمند منطقه آمریکای شمالی مجموعه حفاظت از محیط زیست گفته است که «مطالعات ما اهمیت نقشی که دامداران در مبارزه با بحرانهای آب و هوایی، در ضمن اینکه اطمینان از معیشت و شیوه زندگی خود بازی میکنند را نشان میدهد. با آنالیز استراتژیهای مدیریتی در ایالات متحده و سرتاسر جهان، مطالعه ما پیشبینی میکند که دامداران از طریق استراتژیهای مدیریتی متنوع متناسب با شرایط منطقهای خود، موقعیتی کلیدی در کاهش انتشار گازهای گلخانهای توسط گاوهای گوشتی را دارند.»
دارل وود، دامداری در شمال کالیفرنیا، نمونهای از پرورش دهندگانی است که از روش های دوستدار محیط زیست استفاده میکند. خانواده وود در برنامه Healthy Soils در کالیفرنیا که مشوق روش های سودمند آب و هوایی است، شرکت کردهاند.
وود میگوید «به عنوان گاودار نسل ششم، من چیزی به جز پتانسیلهای مثبت استفاده از گاوها به عنوان وسیلهای برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای نمیبینم، مراقبت مناسب از علفزارها نه تنها برای آب و هوا بلکه برای حیات وحش و تمام اکوسیستمی که آب و هوای پاکیزه ایجاد میکنند مفید است. من به نسل بعدی کمک میکنم تا این صنعت را به همین شکل ادامه دهند.»
هرچند تحقیقات کاهش معناداری در انتشار گازهای گلخانه را در پرورش دهندگان گاو گوشتی که از استراتژی های مدیریتی بهبود یافته استفاده کرده بودند، نشان داد. دانشمندان هنوز پتانسیل کاملی که این تغییر مسیر به سمت فعالیتهای مرتبط با کاهش میزان انتشار گازهای گلخانهای دارند را نمیدانند چرا که اطلاعات کمی از سرتاسر جهان در این رابطه وجود دارد.
به گفته گوزاک «به طور مثال، آسیا، یکی از بازارهای رو به رشد گوشت گاو میباشد، با این وجود در مقایسه با افزایش نیازها به گوشت گاو، مطالعات کمی با تمرکز بر بهبود تولید گوشت گاو صورت گرفته است» وی اضافه کرد «ما میدانیم که با بهبود مناسب مدیریت زمین و استراتژیهای بازدهی در یک مکان، امکان کاهش شدید انتشار گازهای گلخانهای در یک منطقه وجود دارد، با این حال ما نیازمند تداوم فشار برای نوآوریهای بیشتر در جهت ساخت یک تغییر مسیر واقعی در عملکرد سیستمهای جهانی تولید گوشت هستیم تا از وجود منابع غذایی امن و محیط زیستی سالم اطمینان حاصل کنیم»
دیگر نویسندگان همکار در این مقاله شامل الکساندرا هدگپت، کنیون پو و جیسون کارپمن (از دانشگاه کالیفرنیا، در لس آنجلس) و ربکا ریالز ( از دانشگاه کلیفرنیا در مرسد) میباشند.
منبع: https://www.bovinevetonline.com/news/veterinary-research/study-finds-beef-industry-can-cut-emissions