آخرین به روزرسانیها در حوزه لنگش گاو، از ضایعات بافت شاخی سم و نوآوری در این زمینه تا چالشهای جدید، همه در سمینار آکادمی لنگش گاو مورد بررسی قرار گرفتند.
ممکن است برای کسانی که به لنگش گاو به عنوان یک موضوع دامپزشکی عادت کردهاند، تعجب آور باشد که آخرین اطلاعات مربوط به این بیماری به طور مساوی توسط سمچینها و جراحان دامپزشکی به اشتراک گذاشته و ارائه میشود – آکادمی لنگش گاو (Cattle Lameness Academy) بهترین دانش را جمع آوری میکند.
برخی ممکن است به یاد بیاورند که چند سال پیش، سخنرانی در مورد جراحی روی سم با استفاده از نمایش عکس، منجر به از حال رفتن یکی از حضار و بیرون بردن او از اتاق شد. همانطور که نیک بل (Nick Bell) نشان داد که چگونه دانش، مهارت و صبر با هم جمع میشوند تا یک بافت آسیب دیده را به یک عضو قابل دوام تبدیل کنند، مردم روی این موضوع تمرکز میکردند زیرا یا مشتاق به یادگیری روشها یا مشتاق به یادگیری اقدامات پیشگیرانه برای اطمینان از اینکه مشکلات مزمن گاوها یک رویداد نادر هست، بودند.
سمینار لنگش گاو سال ۲۰۲۳
در سمینار امسال، دیو فیلیپس (Dave Phillips) پس از خوشآمد گویی، اولین سخنرانان را معرفی کرد و جان ریدر (Jon Reader) مراسم اختتامیه را با ارائه خلاصه رویدادهای سمینار و تشکر از حاضرین به پایان رساند. در میان بخشهای مختلف سمینار، 10 سخنرانی وجود داشت که بحث در مورد آنها در زمان استراحت و بازدید از غرفههای شرکتهای تجاری ادامه داشت. در محیط بیرون، نمایشگاهی از تجهیزات اصلاح سم برپا بود که نشان میداد سم چینی از روش سنتی به تکنولوژی پیشرفته تبدیل شده است.
درک بیماری های عفونی
سخنران افتتاحیه این سمینار، پروفسور نایجل کوک (Nigel Cook) بود که ابتدا در کالج سلطنتی دامپزشکی انگلستان و اکنون در دانشگاه ویسکانسین–مدیسون، مشغول به کار است.
مشاهده اولیه نایجل نشان دهنده آن بود که در سراسر جهان از هر چهار گاو یک گاو دارای لنگش قابل توجه است. همچنین نشان میدهد که پیشرفتهای منطقهای در چه مکانهایی موفق بوده است. دستیابی به کاهش لنگش گله از 30 درصد موارد ثبت شده به کمتر از 5 درصد نشان دهنده بهداشت، ژنتیک، تغذیه و کنترل عوامل عفونی است. پیش بینی شده است که تقویت کنندههای عملکرد ایمنی در آینده ایفای نقش میکنند. در مورد درماتیت انگشتی، با توجه به اینکه گاوهای خشک، تلیسهها و گاوهای شیری حمام سم دریافت میکنند، پیشگیری از بیماری در تلیسهها باعث کاهش بیماری در کل گله میشود.
آخرین اطلاعات در مورد جراحات بافت شاخی سم و زخمها
زمان خوابیدن برای سلامت گاو ضروری است، اما زمان ایستادن مربوط به سلامت سم است. زخمهای کف سم در دسته بیماریهای ناشی از ایستادن قرار میگیرد. ویدئوی جالبی از فضای شیردوشی نشان داد که چگونه گاوهای مسنتر میتوانند به علت ضعف طراحی شیردوشی از نظر اجتماعی بر گاوهای تازهزا، غالب شوند. در این ویدیو یک گاوشکم ۱ تازهزا چندین بار برای ورود به شیردوشی تلاش میکند اما توسط گاوهای مسنتر کنار زده میشود. استفاده اصولی از تکنولوژی به سیستم نظارت گله اجازه شناسایی مشکلات را میدهد. بدون این ویدئو، ممکن است گاو به دلیل تولید کم شیر برای کشتار فرستاده شود. ممیزی کیفیت و مراقبت از 420 گاو، متوسط اسکور ۲ حرکتی را کمتر از ۹ درصد و اسکور ۳ را کمتر از ۱ درصد تعیین کرد، این در حالی است که نتایج به دست آمده حاکی از ۳/۶ درصد اسکور ۲ و صفر درصد برای اسکور ۳ بود.
جیمز ویلسون (James Wilson) تحقیقات اخیر در مورد جراحات بافت شاخی سم و چگونگی انطباق آن به نفع گاوهای شیری را گرد آوری کرده است. قبل از رخداد زخم کف سم، کبودی کف سم ایجاد میشود بنابراین تمرکز بر پیشگیری از آن مهم است. از آنجایی که گاو هنگام راه رفتن ابتدا پاشنه و سپس پنچه را روی زمین قرار میدهد جراحات کف سم از جایی شروع میشوند که ابتدا به زمین برخورد میکند.
جراحات بافت شاخی سم یک خصوصیت ارثی هستند. زایمان روند معمول زندگی گاو را تغییر میدهد، این تغییرات شامل ضعف رباطهای معلق و التهاب است. تزریق داروهای ضد التهاب در زمان زایش خطر ابتلا به لنگش را کاهش میدهد. و اصطلاح “تشخیص سریع، منجر به درمان موثر میشود” (EDPET) عملی میگردد. گاوهایی که لنگش آنها زود تشخیص داده میشود در عرض 48 ساعت با استفاده از سمچینی، تخته سم و داروی ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAID) درمان میشوند. التهاب در زمان زایش، بر سلامت عمومی تأثیر منفی میگذارد.
دیدگاه مصرف کنندگان – پایداری و رفاه حیوانات
سوفی تروپ (Sophie Throup)، مدیر فنی موریسونز (Morrisons) نظر متفاوتی ارائه داد. نظرسنجی از مشتریان نشان میدهد که اکنون غذای مقرون به صرفه مهمتر از غذای ایمن است و دستههای “رفاه حیوانات” و “محصولات سالم” از اهمیت ۶ به ۳ ارتقا یافتهاند.
بنابراین او تاکید کرد که ثبت و اندازه گیری در دامداری، برای بیان داستانی مثبت برای مصرف کنندگان ضروری است و به ما یادآوری میکند که اثرات زیست محیطی دامداریها به عنوان تامین کنندگان مواد غذایی، برای سوپرمارکتها نگران کننده است. انتخاب تامین کنندگان مواد غذایی براساس کارایی، رفاه خوب و بهبود اثرات زیست محیطی است.
تا سال 2025 ، تمام سویا از منابع غیر کشاورزی خواهد بود. دانشکده غذا و کشاورزی پایدار در دانشگاه هارپر آدامز (Harper Adams University) تحقیقات و آموزش را با هدف کشاورزی پایدار تنظیم میکند.
ادامه دارد…
منبع:
https://www.veterinary-practice.com/article/cattle-lameness-academy-seminar-2023